Cum să faci un gnom din fir de tricotat

Salutare 🖐️

Ce spuneam?...

A, da, că

Un pitic

Foarte mic

Făcea baie-ntr-un ibric 😃

Ibricul s-a răsturnat

Piticul s-a supărat ☹️

Și s-a hotărât să devină Gnom.

E mai boem 😎

Va trăi la înălțime, agățat în Bradul de Crăciun 🎄

Sau oriunde vei considera tu că-i oportun.

Fii parte din poveste, și hai să vedem cum l-am meșterit


                                                                                 Muzică: www.bensound.com


De ce avem nevoie aici?

Materiale:

   * rolă de hârtie (de la șervețel sau hârtie igienică)

   * fir de tricotat

   * mărgică din lemn

   * pastel

   * marker cu vopsea acrilică albă

Instrumente:

   * foarfecă

   * pistol cu silicon


Etape de lucru:

  1. Confecționăm căciulița
  2. Atașăm agățătoarea făcută tot de noi
  3. Meșterim și pieptănăm bărbuța
  4. Lipim barba de căciulă
  5. Lipim nasul
  6. Colorăm nasul
  7. Adăugăm câteva puncte albe pe nas


Acum să dezvoltăm subiectul:


Întâi de toate, decupăm din rola de hârtie inele cu grosimea de aproximativ 2 centimetri. Pregătim sfoara. Avem nevoie de minim 20 de fire cu lungimea de 30 de centimetri.

Fixăm firele de inelul din carton, unul câte unul, în modul următor: îndoim la jumătate și introducem prin inel. Facem o buclă, trecem capetele apropiate ale firului prin buclă și strângem, închizând bucla. Firul face astfel o priză fermă pe inelul de carton. 

Repetăm operațiunea până când inelul este complet „îmbrăcat“ în sfoară colorată. Putem opta pentru o singură culoare sau mai multe, alcătuind un model la liberă alegere.     

Aaa, dar nu am spus ceva foarte important. Acum ne ocupăm de căciulița piticului 😃 Și ea poate fi de două feluri: simplă sau cu marginea inferioară îndoită spre exterior - caz în care trecem toate capetele libere ale firelor colorate prin interiorul inelului și tragem până la uniformizarea marginii în două straturi a căciuliței.

După ce stabilim înălțimea căciuliței, cu un fir colorat prindem în buchet firele prinse de inelul de carton și strângem, făcând nod. Tăiem capetele libere ale firelor colorate, și le îndesăm în interiorul căciuliței, pentru a-i conferi volum.

Piticul nostru nu va umbla pe două picioare, așa încât are nevoie de o agățătoare. O meșterim simplu dintr-un alt fir tricotat, făcut în două și la capete înnodat. Facem loc în mijlocul moțului căciuliței, și lipim agățătoarea cu nodul în jos, folosind pistolul cu silicon.

Bun, „tichie de mărgăritar“ avem 😁 

Dar pe ce o punem?

Pe capul gnomului, firește. Doar că ce se vede este doar barba lui bogată.

Așadar și prin urmare, vom confecționa o barbă… mare 😏

Pentru asta înfășurăm pe mosorul improvizat (formă rectangulară, cu o latură de 11-12 cm) sfoară colorată, petrecând mosorul de 30-35 de ori. Desprindem ansamblul format de mosorul ajutător și separat, cu un alt fir colorat, facem o legătură transversală cu nod, cam la o treime. 

Cu foarfeca tăiem buclele, la ambele capete ale mănunchiului legat transversal. Capetele de sfoară scurte rezultate le pliem peste cele lungi. Am obținut barba gnomului. 

Acum să-i facem „lipeala“ cu tichia 😉 La baza căciuliței, pe interior, aplicăm silicon topit cu pistolul de lipit. Apoi „conectăm“ barba, împingând ușor în interiorul căciuliței capătul cu firele pliate.

Ochii piticului nostru rămân un mister, pentru că va avea în permanență căciula trasă pe ei. Deci nu insista 😜 În schimb, putem vedea ce e de nasul lui…

Pentru asta e nevoie să aibă unul. Pe care îl întruchipăm dintr-una bucată bilă din lemn, pe care o lipim cu pistolul cu silicon chiar sub marginea fesului. Dar nasul parcă nu-i adevărat dacă nu e și pudrat. 

Recurgem aici la creta pastel uscat. Tamponăm vârful unui deget și transferăm pudra colorată pe nas, prin tamponarea ușoară a bilei de lemn. Ei, parcă e mai cu chef acum piticul nostru… 🙃

Și ca să-i dăm motive să-și ia nasul la purtare și să aibă admirare, cu ajutorul markerului cu vopsea facem câteva puncte pe deja faimosu-i nas 🙂

Iată, gnomul e gata preparat, numai bun de agățat. La propriu și la figurat 😉

P.S. - Dacă te-am inspirat cu acest articol, lasă-ne un comentariu cu piticul sau piticii tăi. Ne-am bucura să îi cunoaștem 😀


În plus, pentru că până la Crăciun nu mai este multă vreme, noi credem că te-ar putea interesa și Cum să faci un brad de Crăciun cu pene

_____________________________________________________

ABONEAZĂ-TE

la canalul nostru de

pentru mai multe tutoriale.

_____________________________________________________

Ne găsești și pe:

     INSTAGRAM 

     FACEBOOK 

     TIK TOKComentarii

V
Viorica biro
25 nov. 2022
Sunteti drăguți, ne ajutați să petrecem timpul făcând lucruri deosebite. Recunoștință...

Articole similare