Bun găsit!
Dacă și ție îți creează o stare de bine prezența lumânărilor ambientale, atunci ești în locul potrivit.
Acest articol este și pentru tine 🙂
Pentru că probabil uneori ai gânduri de genul: cum ar fi să mă uit la o astfel de lumânare ca la un obiect decorativ?
Ei bine, te înțelegem. Știm ce înseamnă. Nici pe noi nu ne-au ocolit astfel de gânduri…
Și uite ce soluție creativă am găsit 🙃
Vrei și tu să o afli?
Citește mai departe 👇
O modalitate simplă și practică de a face lumânarea mai interesantă este să îi asociezi un suport decorativ. Și uite-așa, fie că lumânarea arde, fie că nu - ba chiar fie că lipsește 😁 - ai în tot cazul suportul care să îți bucure privirile sau pe care să îl faci cadou.
Muzică: www.bensound.com
Hai să vedem de ce „ingrediente“ avem nevoie pentru el:
Materiale:
- stea din polistiren (poate fi substituită cu cercul din polistiren, cercul din lemn, blatul din lemn sau cercul din placaj)
- fâșii din hârtie pentru quilling (0,5 cm sau 1 cm)
- vopsea acrilică aurie
- adeziv
- lumânare
Instrumente:
- ac pentru tehnica quilling
- ac electric pentru quilling
- șablon quilling sau șablon plastic cu cercuri
- pensulă lată
- foarfecă
- paletă pentru pictură
- pistol cu baghete din silicon
Bun, le avem pe toate. Acum doar n-o să stăm să ne uităm la ele…🧐
Când ești gata, începem lucrul.
La început, vopsim steaua din polistiren cu vopsea acrilică aurie.
O lăsăm să se usuce și apoi lipim cu adeziv lumânarea pastilă în centrul ei. După ce se consumă, o putem înlocui păstrând cadrul exterior deja lipit de suport.
Cu ajutorul acului electric pentru quilling rulăm fâșiile de quilling și le lipim de jur împrejurul lumânării pastilă, folosind lacul adeziv. Pentru a „îmbrăca“ lumânarea mai mult apelăm la fâșiile mai late, de 1 cm.
Urmează să îmbogățim suportul nostru cu inimioare ❤️ Le meșterim în felul următor: pliem o fâșie de quilling astfel încât să obținem două jumătăți egale. Apoi rulăm manual cu acul cele două capete spre interior, oprindu-ne cam la 1 cm de locul de pliere a fâșiei. Aplicăm cu pistolul puțin silicon topit pentru a lipi între ele cele două capete rulate, și gata, inimioara „bate“ 😉
Lipim cu pistolul cu silicon inimioarele astfel create circular pe baza stea din polistiren, în exteriorul fâșiilor care îmbracă lumânarea.
Mergem mai departe și confecționăm câteva frunzulițe. Rulăm manual cu acul de quilling fâșiile de culoare verde, de la un capăt la celălalt. Potrivim ceea ce obținem cu ajutorul șablonului, pentru ca toate frunzele să aibă același diametru. Sigilăm cu pistolul cu silicon capătul exterior al fâșiei, pentru ca ansamblul să nu se desfacă. Apoi presăm rotocoalele și ajungem la forma eliptică ce definește frunzulițele noastre.
Pentru a mai „ieși din rând“, adăugăm câțiva cârlionți, obținuți după metoda de lucru a frunzelor, dar lăsând liber capătul exterior al fâșiei de quilling după rulare și fără presarea spiralei. Îi dispunem din loc în loc, între frunză și inimioară, la distanță egală unul de celălalt, cu partea spiralată în exterior, orientată în aceeași direcție.
Și parcă ar mai încăpea ceva… Dar ce? Da, câteva bobițe din fâșii albe de quilling. Pur și simplu rulăm fâșiile complet, sigilăm capătul exterior pentru a nu se desface spirala, apoi lipim bobițele cu pistolul cu silicon în extremitățile stelei din polistiren.
Cam atât a fost de meșterit. Suportul în sine este un obiect decorativ foarte atrăgător. Imaginează-ți cum ar arăta un spațiu cu mai multe suporturi de acest fel, și cu lumânări arzând în ele 🤩
Așa că te poți orienta către o producție de serie 😉
Dar nu pierde din vedere că te așteaptă și alte minunății de sezon. Spre exemplu 👇
Hai pe curând 😃
_____________________________________________________
pentru mai multe tutoriale.
_____________________________________________________
Ne găsești și pe:
Comentarii